Urval av bilder från förra våren

Paula M
29.03.2016 kl. 21:04

Trögt skrivande

Trögt skrivande, trögt bloggande. Känner på mig att jag behöver skriva mera och oftare, men det blir bara sällan av.

Jag jobbar just nu på distans, översätter produkttexter från svenska till finska, och finska känns mer och mer som det språk jag är bättre på, det språk som bättre förmedlar vad jag vill säga och det språk jag har enklare att artikulera mig själv i.

Tror det har något med hemlängtan att göra också.

Därför tänkte jag testa skriva i en annan blogg på finska, om inget annat så bara för mig själv. För att få ut lite text och tankar ibland.

https://kissatuuletin.wordpress.com/

Tänkte titulera bloggen i stilen "Finlandssvensk sverigefinne". För det är jag ju nu. Ena eller det andra, eller båda två samtidigt. Väldigt förvirrande för identiteten.

Hoppas på att ha mera att berätta och blogga om i framtiden, då studierna framskrider, och när jag äntligen börjar på Arkeologi A-kursen. Tå ska he äntligen byri stzee naating hii! :)

Paula M
28.02.2016 kl. 00:08

Ett års paus

Eller, ett bloggfritt och internetfattigt år

Jahapp, där ser man, exakt ett år sedan jag gjorde förra inlägget!

 

De finns flera saker jag kan skylla mitt icke-bloggande på, främst på att vi levt med mobilt bredband som knappt duger till att kolla e-post med nu i över ett år. Men främsta orsaken är att jag varit för lat för att skriva ner mina tankar eller ladda upp några bilder då det "tar för länge". Tsch.

 

 

Men nu finns itt he na uursäkta nameir, så noo eri fan om int he ska vaal ti naating nu.

 

 

Jag och sambon flyttade in till vårat nya lägenhet tre veckor sen, samtidigt som jag började studera Kulturarv på Göteborgs universitet. Väldigt kul och intressant, och trots stökig inredning på bilden så är lägenheten väldigt fint, behövs bara lite mera möbler för att få det att kännas helt som hemma här.

 

 

Nu har vi bott över ett år i Göteborg och trivs. Som det ser ut så blir det minst tre år till här. Kommer att bli intressant :)

 

Paula M
25.09.2015 kl. 20:37

Västra Götaland

Har inte uppdaterat bloggen på ett tag nu. Detta beror på att vi flyttat till Göteborg under hösten. Har bott här nu i närmare två månader, och trivs bra. Jag jobbar en kväll i veckan, och studerar heltid på ett ganska bra folkhögskola: http://www.nordiska.fhsk.se/

Linjen jag går på heter Text & Bild, och jag har redan nu fått bättre känsla för att skriva och uttrycka mig själv. Hoppas inspirationen fortsätter ;)

Jag lämnar här ett par porträtter av Anniina jag tog i somras

Paula M
25.09.2014 kl. 23:26

Blandat från våren

Paula M
31.05.2014 kl. 01:47

Vilken färg har själen älskling

fä

fä

fä

Paula M
11.04.2014 kl. 00:35

Detaljer - Leksand

Nu är vi här igen, i Leksand. Första gången som jag befinner mig i Sverige under vintertid.

Inte så farligt men jag föredrar sommaren, hee he.

 

Några detaljer från svärmors lägenhet

 

Paula M
14.02.2014 kl. 20:44

Sorterade smycken

Sådärja, nu äntligen fick jag till den, en "jewelry organizer". På den hänger nu 90% av mina halsband och ett par armband, så den räckte nästan till, heh :)

Jag limmade spetstyget fast på baksidan (funkar säkert bättre om man stansar fast den) och skruvade fast ett par hängare på sidan av ramen. Blev ganska inspirerad, skulle vara roligt att bygga en till likadan.

Lite närbilder på ett armband och halsband jag fick färdigt igår, gjort i vikingastickning. Pärlorna i halsbandet är hematitstenar.

 

Inspis här

Paula M
06.01.2014 kl. 23:03
Kreativt, fjantigt.


Kolla:
Anniina
Sanna